Espressor automat Philips sau arta de a prepara cafeaua

espressor automat Philips

Razele blânde ale soarelui de octombrie își fac timide simțită prezența din spatele dealurilor pictate în nuanțe puternice de arămiu. Pesemne că-i trecut de 7 AM, iar eu am dormit dusă, fără să simt cum au trecut cele zece ore de somn neîntrerupt. Aproape că mă simt vinovată că am dormit atât de bine… Stai! Doar glumeam!

Din living mă ispitește un miros divin. O aromă care mă convinge fără prea multă greutate să părăsesc culcușul cald și confortabil, în care m-am cuibărit topită de oboseală și serios înfrigurată cu o seară în urmă.

Îmi fac curaj! Îmi pun o pereche de papuci de casă pufoși și călduroși și plec în inspecție.

Soțul meu mă aștepta cu o cafea aburindă, preparată fix pe gustul meu, din boabe proaspete și cu multă spumă de lapte.

espressor automat Philips

 – Wow! Te-ai întrecut pe tine însuți! Cum ai reușit să atingi proporțiile perfecte pentru cafeaua mea preferată? Îl întreb eu curioasă pe soț, în timp ce savuram fiecare strop din licoarea fermecată, ce-mi dă puteri în fiecare zi.

Totuși, eram destul de departe de civilizație, într-un sat aflat la o distanță considerabilă de vreun oraș, unde ar fi putut găsi o cafenea care să servească o cafea atât de savuroasă.

 – Ai face bine să fii recunoscătoare că știu foarte bine ce proporții de cafea, zahăr și lapte preferi. Totuși, ai putea fi recunoscătoare și gazdelor, căci în bucătărie am găsit o adevărată comoară.

Și deodată oprește povestea.

 – Hai, spune-mi! Ce comoară? M-ai făcut curioasă! Îl îndemn eu, plină de nerăbdare.

 – Auzi ce frumos se aude ploaia pe acoperișul cabanei? Și pe frunzele uscate, scuturate de vânt?

 – Da, bine. Nu-i momentul pentru romantism, vreau să aud povestea cafelei mele de astăzi. Îl întrerup eu, cam prea nepoliticoasă. Probabil pentru că încă nu și-a făcut efectul cafeaua.

 – Dacă erai puțin atentă când ai intrat ieri în bucătărie, aveai să zărești un minunat espressor automat Philips. Acesta este o minune a tehnologiei, este indispensabil din recuzita unui împătimit al cafelei bune, de calitate, și musai cu multă spumă de lapte.

 – Bine, bine, dar totuși de unde ai știut exact cum să alegi cantitățile corecte? Întreb eu curioasă.

 – Espressorul este dotat cu opțiunea My Coffee Choice care ajustează intensitatea aromei și cantitatea de băutură. Poți alege cu ușurință cafea, espresso sau cappuccino. În plus, are și un sistem de lapte LatteGo, perfect pentru a completa cafeaua cu un strat de spumă de lapte fină şi cremoasă. LatteGo amestecă laptele cu aer la viteză mare în camera de spumare rotundă, apoi adaugă în ceașcă un strat cremos de spumă de lapte, fără stropi și exact la temperatura potrivită. Îmi povestește soțul entuziasmat.

 – Dar știu că ti-ai făcut temele. Atât de tare te-a încântat, că te-ai apucat să îi studiezi toată istoria?

 – Entuziasmat este puțin spus. Mi se pare perfect pentru noi, indispensabil chiar. Îți dai seama cât de frumos și de ușor poate fi să ai posibilitatea de personalizare la o atingere de buton a băuturii preferate?

espressor automat Philips

 – Foarte tare! Atunci hai să cumpărăm și noi unul. Măcar așa economisim minim 15 minute zilnic. Putem folosi acest timp în plus în cu totul alte scopuri. Uite, am găsit de unde să îl comandăm, de la magazinul online magNET.ro. Și continui să citesc ce alte minuni știe să mai facă acest vrăjitor al cafelei. Printre altele regăsesc componente ce pot fi spălate în mașină, pentru comoditate, râșniță ceramică durabilă până la 20000 de cești de cafea, selectare ușoară a cafelei cu afișajul tactil intuitiv, detartrare asistată și Aroma Seal, pentru a păstra boabele proaspete mai mult timp.

 – Perfect, atunci finalizează comanda pe site-ul celor de la magNET.ro. Sper că va ajunge până ne întoarcem din vacanță. Îmi spune el mulțumit de descoperirea pe care tocmai a făcut-o în aceasta dimineață.

Îl las pe soțul meu să urmărească liniștit jurnalul de știri. Timp în care iau o carte din rucsac, o pătură moale și călduroasă, și desigur, cafeaua mea delicioasă. Mă așez liniștită pe canapeaua din terasă și sunt dornică de o lectură bună în acest peisaj feeric.

Mă fac comodă și deschid cartea cu coperți groase, de carton roșu, tocit de vreme și de prea multe mâini care au vrut să descopere ce taină se ascunde între paginile îngălbenite de timp ale acesteia.

Mai sorb o gură din cafeaua delicioasă și mă cufund liniștită în ceea ce avea să fie o lectură emoționantă până la lacrimi.

Disclaimer

Imaginile sunt preluate de pe super-blog.eu.

Articolul este scris pentru SuperBlog 2019.

Comments

 1. Catalina

  Frumos scris, îmi place cum ai povestit prin dialog.
  Deși nu sunt o iubitoare a cafelei, am constata ca-mi place sa citesc despre cafea
  Felicitări și mari succese incontinuare!

  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.