Usborne, cărți pentru copii de toate vârstele

usborne

Istoria mea cu literatura

Cărțile dau dependență. Acest lucru îl știu din copilărie. Aveam cam opt ani când am împrumutat prima carte de la biblioteca școlii. Era “Recreația mare” a lui Mircea Sântimbreanu.

Atât mi-a fost. Am citit-o de vreo trei ori în două săptămâni, că apoi trebuia să o returnez. Și evident, să împrumut alta.

Aici a început marea mea dragoste pentru literatura de orice fel. Citeam poezii, romane, nuvele, dar cel mai mult am iubit în copilărie cărțile lui Jules Verne. Citeam și mă vedeam în pielea personajului principal. Imaginația e de vină. Cred… Sau poate doar faptul că pot să văd cu “ochii minții” tot ceea ce citesc.

Când îmi cădea în mână o carte deteriorată, mă durea sufletul de ignoranța celor care au stricat-o sau doar nu au îngrijit-o. Poate nici pe ei nu îi învăța nimeni cum să se comporte ce ele. Așa că încercam să o restaurez atât cât putea un copil de opt-nouă ani, doar să îi mai bucure și pe alții.

De aceea și pe Sofia o învăț să trateze cărțile cu respect. Pentru că așa va învăța să respecte și să obțină respect de la cei din jur.

Cărțile pentru copii de vârstă mică

Până să se nască Sofia nici nu știam că există cărți pentru copii cu vârsta cuprinsă între zero și doi ani. Eram convinsă că un copil trebuie să învețe să citească, iar apoi să îl poți introduce în lumea minunată a poveștilor.

După aceea am cunoscut-o pe Georgiana. O mămică minunată, care a pus pe picioare o afacere în adevăratul sens al cuvântului. O afacere minunată, care împarte iubire pentru carte, pentru cultură și pentru respectul pentru viață.

Cărțile de la editura britanică Usborne sunt minunate, colorate, gândite pe gustul copiilor, dar și al părinților. Și cel mai important, sunt potrivite copiilor cu vârste între 0 și 100 de ani, minim.

Din experiență vă spun, că am cărți textile, cărți cu colțuri rotunjite și coperți moi, sau cărți perfecte pentru a fi atașate ca jucărie de cărucior. Toate sunt super prietenoase cu cei mici. Și extrem de rezistente.

De unde știu că sunt rezistente?

Doar le-a gustat, mestecat și chinuit Sofia de pe la șapte luni începând. Acum le iubește,  le aliniază și se laudă cu ele ori de câte ori are vreo prietenă, sau doar vreo rudă, în vizită. Ce-i drept mai avem și cărți chinuite, dar le reparăm împreună, iar apoi le mângâiem să le treacă supărarea.

Cărțile lui Bibo, de la respect la prietenie

Inițial am cunoscut-o pe Georgiana pe un grup de mămici, unde cărțile Usborne erau recomandate pentru copiii de toate vârstele. Cum domnișoara din dotare începuse să stea în fund, să fie atentă la tot ce mișcă și să vrea să încerce lucruri noi, iar eu tocmai aflasem de existența cărților pentru copii așa mici, am decis să încercăm și noi.

Așa că am contactat-o pe mămica-antreprenor, Georgiana Ibraim, și m-a ajutat să aleg vreo două cărți pentru fetiță. Și atât.

Câteva zile mai târziu, mă sună curierul că trebuie să îmi aducă un colet.

Ce colet oare? Nu îmi aminteam să fi așteptat vreo comandă. Și nici nu era un colet cu ramburs, deci nu aveam nici de plătit. Ciudată situație.

Totul s-a lămurit când am ridicat pachetul. Coletul era frumos ambalat într-un plic cu însemnele editurii Usborne. Erau cărțile trimise de Georgiana. Fără să le achit înainte. Fără ramburs.

Concret, ea mi-a acordat încrederea ei de la primul contact. De la prima comandă. Așa m-a convins, fără doar și poate, că există și oameni frumoși, care îți pun încrederea la dispoziție. Trebuie doar să îi răsplătești pe măsură și să fii om. Iar învățămintele acestea trebuie insuflate și urmașilor noștri, altfel rămânem doar cu dorința de a avea „o țară ca afară”.

În timp am ajuns să o consider prietena mea, și chiar dacă nu ne cunoaștem personal, sper să reușesc să ajung cu copiii la unul din evenimentele minunate pe care le organizează în Constanța. Pentru că organizează ateliere cu suflet pentru copii, părinți și bunici. Organizează ateliere cu cărți interactive, cărți care pun umărul la dezvoltarea cognitivă, motorie și senzorială a copiilor noștri.

Galerie foto cu câteva cărți care au un mare succes la noi în familie

Cărțile interactive de la Usborne, cu sunete, cu abțibilduri, senzoriale, cu clapete, toate ne-au ajutat în transformarea Sofiei de la un bebeluș dependent de intuiția mamei într-un copil care știe ce își dorește, care ne spune ce vrea și chiar își impune punctul de vedere.

Magic painting book sunt cele mai tari cărți de colorat/pictat pentru copii de toate vârstele. Noi le-am descoperit înainte să împlinească fetița doi ani. Între timp, au devenit unele dintre preferatele noastre, că doar pictăm împreună. Și avem o întreagă colecție pe care o puteți găsi aici.

usborne books
Cărți Usborne cu activități pentru Crăciun.
usborne
Cărți din colecția „That’s not my…”. Cărți senzoriale.
usborne
Carte de povești cu ilustrații

Mulțumesc Cărțile lui Bibo că ne-ai făcut cunoștință cu această lume de poveste.

Toate imaginile sunt preluate de pe CartileLuiBibo.

Comments

 1. Dorina

  Interesant, nu auzisem de aceste cărți. Copilului trebuie să îi trezim interesul încă din primele luni, așadar este o super inițiativă. Felicitări Georgianei !

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
   jurnaldemama

   Sunt într-adevăr captivante, noi avem de toate felurile si pentru toate grupele de varsta, de la cărți textile, pentru bebeluși, până la cele cu povești, pentru copii.

 2. Mirela Marin

  Citesc de „când mă știu”, chiar este adevărat, iar când trec perioade în care nu am suficient timp mi se pare că e ca și cum nu mi-am luat medicamentele de inimă.
  Cărțile pentru copii sunt foarte frumoase, ilustrate, în general de calitate și foarte atractive. Ele ajută în educarea și dezvoltarea copiilor.

  1. Post
   Author
   jurnaldemama

   Așa sunt si eu. Acum cu greu reusesc sa mai pun mâna pe o carte, ca doar am doi copii care mă țin in priză, asa ca ma multumesc cu cărți de povești.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.