Octombrie, cea mai frumoasă lună de toamnă

Octombrie

Cum în ultima vreme articolele noi au lipsit cu desăvârșire de pe blog, pentru luna octombrie mi-am stabilit un „To do list” foarte serios. Chiar dacă am un motiv foarte serios pentru care mi-am canalizat energia în altă direcție, simt nevoia să revin în forță cu articole mai bune decât cele anterioare.

SuperBlog 2019

Mi-am propus să particip la cât mai multe probe ale concursului, să scriu advertoriale cât mai reușite, și cine știe, poate câștig și eu vreo probă. Cum nu este realist să îmi propun să ating toate temele propuse de organizatori, îmi doresc să scriu măcar un articol pe săptămână pentru concurs. Sper să reușesc să respect planul.

Recenzii ale cărților pentru copii de la Usborne

Fetița mea este o mare amatoare de cărți, și chiar dacă avem o paletă variată, de unde poate alege liniștită orice tip de carte pentru copii, în topul preferințelor ei rămân cărțile de activități de la Usborne, dintre care le amintesc pe cele cu stickere, cele de pictură cu apă sau cele de tipul „Lift the flap”.

Așadar am pus pe listă și o recenzie, sau de ce nu, chiar două, ale minunatelor cărți pentru copii de toate vârstele. Nu de alta, dar până și noi, adulții, suntem captivați de aceste minuni ale librăriilor online. Personal, eu prefer Magic Paintings, adică pictură cu apă și cam atât.

Numărătoarea inversă până la primul Crăciun în patru

Au mai rămas doar 84 de zile până la cea mai iubită și așteptată sărbătoare a anului, așa că eu, ca un copil conștiincios, pardon părinte cu suflet de copil, am început deja pregătirile de Crăciun.

Ce dacă e doar prima zi a lui octombrie? Ce dacă ieri s-au arătat în termometre peste 30 de grade Celsius? Mie îmi place să fiu prevăzătoare și să am totul pregătit din timp.

Așadar, am decis să încep căutările pentru cadourile de Crăciun pe diverse site-uri cu „de toate”. Ce am pe listă? Haine, adică musai pijamale cu tematica sărbătorii pentru toți membrii familiei, jucării, cărți, dar musai și o ședință foto profesională pentru primul Crăciun în patru. Promit să revin cu recomandări pozitive/negative, după caz, imediat ce realizăm sesiunea foto.

O scurtă istorie a vieții în patru

De peste o lună familia noastră numără patru membri, mai mari sau mai mici. Această nouă etapă a vieții de familie este frumoasă, plină de provocări, grea, căci îmi reamintesc cu brio cum e să dormi câteva ore pe noapte, dar și acelea cu pauze de hrănit, schimbat și adormit la loc copilul/copiii.

Recompensa, în schimb, este pe măsură. Zâmbetele celui mic, Sofia chicotind la fiecare năstrușnicie săvârșită sau împlinirea de pe chipul soțului, îmi dau putere să nu simt prea tare lipsa somnului, stresul sau că uneori prânzul ține loc și de mic-dejun și de cină.

Octombrie

Toamna aceasta trebuie să fie fructuoasă, să trag linie la final și să constat că am realizat ce mi-am propus, și că munca mea este recompensată pe măsura eforturilor depuse.

Voi ce ținte v-ați stabilit luna aceasta?

Disclaimer: Fotografia este preluata de pe https://unsplash.com .

Dacă ți-a plăcut, urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă. Și un share e apreciat. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.