The New Baby Sticker Book, o nouă carte Usborne în bibliotecă

carte a experientei, cum primim un nou nascut in familie

Acum câteva zile vă povesteam în articolul „Cum mă pregătesc de statutul de mamă de doi” ce mijloace folosesc pentru a o obișnui pe Sofia cu ideea că în familia noastră va fi mai numeroasă cu un membru într-un viitor extrem de apropiat. Un instrument nu util, ci foarte util și constructiv este The New Baby Sticker Book, o carte minunată, primită de la Cărțile lui Bibo, asemeni altor multe cărți din biblioteca noastră.

Cum a ajuns The New Baby Sticker Book în posesia noastră

Pe la începutul lunii mai eram în căutări intense pentru constituirea cadoului de ziua copilului pentru Sofia. Deoarece îi plac foarte mult cărțile, prima idee care mi-a fulgerat prin minte a fost să caut niște cărți drăguțe, cu activități specifice vârstei. Așa că am luat legătura cu Georgiana, o mămică minunată, care a construit proiectul Cărțile lui Bibo în urmă cu aproximativ un an și jumătate, iar acum l-a transformat într-o veritabilă afacere.

Am ales împreună cu ea câteva cărți, toate cu activități, deoarece domnișoara este mare amatoare a acestora, iar bonus am primit de la Georgiana această minunată carte, pe care era cât pe ce să nu apuc să o pozez înainte să ne apucăm să o lucrăm.

De ce ne plac cărțile cu autocolante

Sofia era deja familiarizată cu cărțile cu stickere, căci a mai devorat vreo trei până acum, așa că i-a atras atenția de cum am deschis coletul. De această dată a fost însă mult mai atentă și mai receptivă la ce îi explicam, în timp ce în trecut era interesată doar să lipească autocolantele peste tot, pe mobilă, pe haine, pe frunte, pe picioare.

Am păstrat cartea „pusă bine” până când am considerat că fetița este pregătită să lucrăm împreună pe baza cărții. De ce spun lucrăm? Pentru că pe lângă povestea de la baza cărții, copilul are parte și de o activitate de asociere a autocolantelor la locul potrivit, în contextul potrivit.

Conținutul cărții

Cartea povestește pas cu pas pregătirile pentru întâmpinarea bebelușului ce urmează să se nască, de la pregătirea camerei, a hăinuțelor și a mobilierului. Apoi este descris pas cu pas cum viitoarea mămică pleacă la maternitate, se naște bebelușul și primește vizita familiei. Practic, această succesiune de evenimente este cea care are loc și în viața de zi cu zi, și am găsit-o foarte utilă pentru a-i ilustra Sofiei ce urmează să trăim și noi la sfârșitul verii.

The New Baby Sticker Book
Interiorul cărții
The New Baby Sticker Book
Interiorul cărții

Concluziile mele

The New Baby Sticker Book este un instrument care mi-a fost de un real ajutor în pregătirea terenului pentru mezinul familiei, iar Sofia a îndrăgit cartea din prima secundă. Personal, recomand cu căldură atât această carte, cât și restul colecției Usborne First Experiences.

Disclaimer: Imaginile din articol sunt proprietate personală.

Dacă ți-a plăcut, urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă. Și un share e binevenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.