Las Teresitas sau paradisul exotic din Tenerife

Playa de Las Teresitas este una dintre plajele emblematice ale insulei Tenerife. Renumele său se datorează nisipului fin, auriu, scăldat de apele azurii ale Oceanului Atlantic, ce se întinde pe o distanță de peste un kilometru. Ce nu știu mulți dintre noi, este ca plaja aceasta superbă este una artificială, amenajată de spanioli în urmă cu mai bine de patruzeci de ani.

Istoric

Plaja Las Teresitas a fost la origini o plajă tipică reliefului vulcanic al insulei Tenerife. Adică în trecut era o plajă cu nisip negru, pe care îl regăsim pe multe alte plaje din zonă, dar și cu pietre. În 1973 a început transformarea zonei prin amenajarea plajei cu nisip adus din Sahara occidentală. Mai exact vreo 270 000 de tone de nisip galben-auriu, care a schimbat complet peisajul, rezultând spectacolul pe care îl vedem în zilele noastre.

O altă măsură luată de autoritățile spaniole pentru consolidarea faimoasei plaje a fost construcția digului de protecție din piatră. Acesta este poziționat la aproximativ 150 m de țărm și care urmează forma de semilună a zonei de coastă adăpostite de munții Anaga.

Dotări

Plaja situată în nordul satului San Andres este una lată, are peste 50 m lățime, child-friendly aș spune eu, datorită nisipului fin și intrării line în apa cristalină. Este bine amenajată, existând șezlonguri, terase direct pe plajă, toalete publice, dar și o parcare publică destul de generoasă la prima vedere.

Totuși sunt mulți turiști care nu recomandă regiunea din cauza vântului, a platformelor petroliere ce dau zonei un miros specific, dar și din cauza infracționalității. Spun infracționalității pentru că sunt multe plângeri referitoare la furtul din mașini, și chiar a bunurilor de pe plajă.

Concluziile mele

Dacă ajungeți în Tenerife, vă sfătuiesc să nu ratați Parcul Național Anaga, cu a sa celebră plajă Las Teresitas. De asemenea merită să faceți o incursiune pe dealurile ce îmbrățișează oceanul și veți ajunge la Mirador Las Teresitas. Acolo găsiți un punct mai înalt al regiunii ce vă oferă o priveliște ce taie răsuflarea oricărui iubitor de drumeții.

Disclaimer: Toate fotografiile sunt proprietate personală.

Dacă ți-a plăcut, urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă. Și un share este de folos.

Comments

 1. Inimadincuvinte

  Ce fain arata plaja Teresitas. Nu știam ca a fost adus alt nisip, găsisem pe net ca are încă nisip negru. Când sa ajungem și noi sa avem o asa plaja? Au adus și la noi nisip și pietre cât încape de îți rupi picioarele pe la Eforie de ex…

  1. Post
   Author
   jurnaldemama

   Da, sunt foarte organizați spaniolii și țin foarte mult să ofere turiștilor condiții excelente. Și eu aștept cu interes astfel de preocupări din partea autorităților noastre.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Dana Mierluț

  Iubesc deja Spania și cultura spaniolă, iar acum vreau neapărat să ajung și în Tenerife.
  Cum la noi e frig acum, ar fi minunată o escapadă la plajă…

  1. Post
   Author
 3. Angela Tudose

  Superbe plajele acelea! Clar sunt omul apelor, mă atrage tot ce e apă cu toate că nu știu să înot. Dar uite că am trecut peste frica de apă și am și reușit să fac diving. În Tenerife n-am ajuns încă, dar e pe lista mea.

  1. Post
   Author
 4. Mirela-Carmen

  Wow! Ce frumuseti si minunatii ne dezvalui ochilor! Nu mi-am dorit pana acum sa ajung prin zona dar… acum chiar imi doresc! Mai ales ca am vazut ca imaginile sunt proprietate personala. Multumesc mult!

  1. Post
   Author
   jurnaldemama

   Nici pe lista mea nu era Tenerife, eu fiind indragostita de Grecia. Intamplator am ajuns prima data, acum un an. Atat de mult ne-a placut, ca anul acesta am repetat experienta.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.