„Bug in a rug”, o carte pe placul copiilor

Sofia are aproape doi ani și începe să rostească primele cuvinte , iar spre surprinderea mea și a soțului, a înmagazinat primii termeni în limba engleză. Am descoperit, în timp ce ne jucăm împreună, cuvinte precum „blu”=albastru, „bea”=beautiful/roșu (de aici deduc eu că roșul este culoarea ei preferată), „puple”=mov.

Această „revelație” m-a trimis cu gândul la niște povestioare cu rimă, text ritmat, care să ne ajute să exersăm fonetica în limba engleză, doar-doar va deprinde mai ușor un bagaj de cuvinte bilingv domnișoara în cauză. Așa că ne-au venit în ajutor prietenii noștri de la Cărțile lui Bibo cu o recomandare de milioane, și anume colecția Usborne Phonics Readers.

Cărțile din colecția Phonics Readers sunt de-a dreptul minunate, atât prin faptul că sunt colorate, bogat ilustrate, de așa natură încât să fie captivante pentru cei mici, dar și prin ajutorul pe care îl oferă părinților prin intermediul ghidului de pronunție ce se găsește la finalul fiecărei cărți. În imaginea de mai jos veți regăsi o captură prima carte de acest tip care a ajuns la noi, și anume „Bug in a rug”.

Sofia a fost învățată de mică cu cărțile, așa că „Bug in a rug” a fost foarte bine primită în colecția noastră de cărți. Pentru început a răsfoit-o, mirosit-o și intors-o pe toate părțile, apoi am început să „citim” împreună, ea îmi arată imagini, iar eu îi spun ce reprezintă fiecare, îi povestesc câteva cuvinte despre fiecare imagine, iar uneori mai și inventăm câte o poveste nouă.

După ceva timp, i-a venit și rândul la citit, dar așa cu simț de răspundere, adică am încercat cel puțin să citim textul ritmat și simpatic din carte. Cea mică a fost destul de captată de carte și de sunetele pe care le auzea de la mine, și am mers pe asocierea termenilor pe care îi spuneam cu imaginile din carte, care îi erau deja familiare.

„Bug in a rug” a fost un real succes pentru noi din toate punctele de vedere și rămâne printre activitățile noastre preferatele când trebuie să ne facem de lucru în casă.

Dacă cel mic începe să fie atras de ascultatul poveștilor, are răbdare și prezintă interes pentru cărți, vă recomand cu căldură această minunată colecție, care mie personal mi se pare atractivă, practică, plină de asociații simpatice, menite să transforme asimilarea pronunției în limba engleză într-o joacă de copii.

Dacă ți-a plăcut, urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă. Și un share este de folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.