Vacanță la Lisabona

Începând cu data de 02 aprilie 2019 vom avea parte de zboruri low-cost din aeroportul din București către Lisabona. Zborurile vor fi operate de Wizz Air și vor avea loc permanent în zilele de marți și sâmbătă, iar în sezonul de vară vor fi zboruri și joia. Prețurile încep de la 250 lei de persoană pe sensul de mers.

De ce să vizitezi Lisabona?

Lisabona este recunoscut ca un oraș viu, colorat, cu oameni calzi, mâncare gustoasă, dar și prețuri accesibile. Geografic este situată în vestul Portugaliei, pe coasta Oceanului Atlantic, acolo unde râul Tejo se varsă în ocean. Zona metropolitană însumează aproximativ 2,9 milioane locuitori conform statisticilor datând din anul 2001.

Capitala Portugaliei este un oraș mai vechi decât însăși Roma , iar de-a lungul istoriei a fost afectată de cutremure(vezi cutremurul din 1 noiembrie 1755, urmat de un tsunami distrugător, împreună distrugând peste 85% din oraș și soldate cu peste 50000 de victime) sau incendii(vezi incendiul din 25 august 1988, care a distrus zona comercială). Totuși, importanța orașului a crescut în timpul celui de-al doilea război mondial, când datorită neutralității Portugaliei, acesta a devenit o poartă de scăpare din tragedia războiului.

Cinci atracții turistice de neratat în Lisabona

1. Turnul Belem datează de la începutul secolului 16, iar din 1983 face parte din patrimoniul UNESCO.

Sursă foto: Pinterest

2. Cartierul Alfama, vechi de peste 1000 de ani și neafectat de cutremurul din 1755.

Sursă foto: Pinterest

3. Barrio Alto, sau cartierul de sus, oferă o priveliște de vis asupra Atlanticului.

Sursă foto: Pinterest

4. Sintra, un orășel de poveste aflat la mai puțin de oră distanță de Lisabona, drum parcurs cu trenul.

Sursă foto: Pinterest

5. Rossio Square(Piața Rossio) este una din cele mai frecventate piețe publice din Lisabona, dar și un important obiectiv turistic.

Sursă foto: Pinterest

Lisabona este un oraș atractiv pentru turiști, un important centru economic al Europei, iar pentru mine este în capul listei de „must see” pentru 2019.

Dacă ți-a plăcut, urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă. Și un share e binevenit.

Comments

  1. Post
   Author
 1. Mirela-Carmen

  Aproape ca-mi vine sa schimb planurile pt 2019 si sa dau o fuga in Lisabona. Astept cu nerabdare impresiile tale din vacanta. Pana una alta… dau un share pe fb.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Oana M

  Ce destinație minunată. Dar până să ajung în Lisabona, eu voi merge în Porto. Am auzit că este extraordinar de vizitat, de asemenea. ❤

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.