Târguri de Crăciun în 2018

Crăciunul se apropie de noi cu răbdare și perseverență, căci probabil ați observat că deja a nins în multe zone din țară, chiar și în zona litorală a României. Până și capitala a fost mângâiată astă-seară de fulgi mari și pufoși de nea albă. Abia aștept să îi reamintesc fetiței ce mult s-a bucurat de întâlnirea cu iarna în anul precedent, iar acum va fi interesant, deoarece e mai mare, pricepe multe lucruri în plus față de anul precedent și sunt convinsă că voi alerga cu ea prin zăpadă.

Cum fetița este în plină dezvoltare, este extrem de curioasă și receptivă la noutăți, trebuie să pregătesc constant activități adecvate vârstei atât pentru exterior, cât și pentru interior, în cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile.

Dacă vorbim despre iarnă și sărbătorile de iarnă, vorbim despre târgurile de Crăciun, care au câștigat tot mai multă notorietate printre români în ultimii ani. Prin urmare, am analizat câteva informații, am analizat oferta și am făcut o listă subiectivă.

Mai jos găsiți preferințele mele în materie de târguri de Crăciun pentru anul 2018.

1. Târgul de Crăciun de la Sibiu se deschide publicului astăzi, 16 noiembrie 2018, și va funcționa zilnic, între orele 10:00-22:00, până pe data de 03 ianuarie 2019. Merită vizitat, este un târg cu tradiție, prima ediție având loc în anul 2007. În plus, Sibiul este un oraș încărcat de cultură ce are multe de oferit dacă îl străbateți la pas câteva zile. Din obiectivele turistice, pentru copii pot fi interesante Grădina Zoologică, târgul de Crăciun, ediția 2018, dar și Podul Minciunilor.

2. Târgul de Crăciun de la Cluj se va inaugura pe 23 noiembrie 2018, iar în fiecare din cele cinci săptămâni va exista o tematică diferită. Cu siguranță răbdarea pentru care sunt renumiți clujeni vor influența pozitiv frumusețea și organizarea târgului.

3. Târgul de Crăciun de la Brașov va fi prezent în 2018 sub titulatura „Brașov, oraș de poveste”, va începe pe 1 decembrie 2018, va fi compus din 40 de căsuțe cu comercianți aleși după niște reguli stricte, fiind privilegiați cei din oraș, și în mod special producătorii.

4. Târgul de Crăciun de la București va avea loc între 30 noiembrie și 26 decembrie 2018, se așteaptă peste un milion de vizitatori, care vor fi primiți de peste 100 de căsuțe, zonă cu gastronomie românească, dar și Căsuța lui Moș Crăciun ce îi așteaptă pe copii să-i ceară moșului cadouri.

Noi cu siguranță vom vizita târgurile din minim două orașe de mai sus. Și sigur vom gusta multe delicatese. Sau dulciuri, cum vreți să le spuneți. Pe listă am turtă dulce, cozonac, kurtos(denumirea originala este Kürtőskalács, în traducere, cozonac secuiesc), dar și vin fiert cu scorțișoară. Îmi cam fac de cap cu dieta iarna asta, că oricum am nevoie de energie să țin pasul cu ștrumfița.

Voi ce planuri aveți pentru luna ce stă să ne întâmpine cu fulgi de nea?

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Comments

    1. Post
      Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.