Destinație de weekend. Veliko Tărnovo.

Veliko Tărnovo

După cum deja mă știți, sunt mai mereu cu chef de plimbare, așa că astăzi vă scriu câteva cuvinte despre o destinație de weekend accesibilă atât ca și costuri, dar și ca distanță. Este vorba despre Sighișoara Bulgariei, așa cum este supranumit de către turiștii români Veliko Tărnovo. Noi am vizitat acest oraș acum aproximativ un an, când fetița mea avea cam șapte luni. Factorul determinant în alegerea unui weekend în țara vecină a fost aglomerația și calitatea slabă a drumurilor din România, pentru că altfel aș fi preferat să vizităm una din multele atracții turistice din țara noastră.

Veliko Tărnovo este situat la aproximativ 180 km distanță de capitala României. Acesta este un oraș vechi de peste 5000 de ani, cu iz medieval, liniștit, frumos, situat într-o zonă de munte, cu aer curat, și bineînțeles cu priveliști menite să îți taie respirația. Centrul orașului este constituit din clădiri vechi, de patrimoniu, aflate într-o stare foarte bună, oferind orașului un aer de poveste.

Musai de bifat la o vizită în Veliko Tărnovo, indiferent că-i cu copii sau nu, o plimbare la pas pe străduțele orașului, sunt foarte frumoase și captivante, te trimit în cu totul o altă lume. De asemenea de neratat este și o vizită la cetatea Tsarevets, situată la peste 200 m altitudine, ce datează din anii 2000 î.Ch., dar și o plimbare prin satul Arbanassi, aflat la 3 km de cetatea Tsarevets.

Veliko Tărnovo

Prețurile sunt decente, mai mici decât în România, cazarea a costat aproximativ 150 lei pe noapte, o cameră dublă la trei stele, mâncarea este bună și variată, noi plăteam în jur de 150 lei pentru o masă de 4 persoane cu fel principal, desert și băuturi. Din restaurantele testate recomand Ego, am mâncat acolo cea mai bună mâncare din Bulgaria, totuși servirea lasă de dorit comparativ cu alte țări europene.

Per total a fost o experiență reușită, Veliko Tărnovo este un oraș care merită să pierzi câteva ore pe drum, pentru că aduce călătorului un amalgam de sentimente prin istoria și existența sa îndelungate.

Disclaimer: Fotografiile sunt preluate de pe Pinterest, eu m-am ales cu un weekend înnorat și ploios, iar fotografiile nu prezintă realitatea de la fața locului.

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.