Insula Boracay restaurată și redeschisă turiștilor

Sursă foto: https://ro.pinterest.com

 

Vineri, 26 octombrie 2018, este o zi importantă pentru iubitorii de călătorii în paradisul insulelor exotice. Evenimentul mult așteptat este redeschiderea insulei Boracay.

Boracay este o insulă mică din Arhipelagul Filipine, aflată la numai 315 kilometri la sud de capitala Manila. Aceasta este cunoscută publicului larg pentru plajele cu nisip alb, dar și ca o destinație excelentă de distracție și relaxare. Daunele produse insulei de depășirea capacității acesteia de salubritate a determinat autoritățile să interzică accesul turiștilor din luna aprilie a acestui an, până la remedierea problemelor ce și-au lăsat amprenta asupra destinației de vacanță preferate de turiști din toate colțurile lumii.

Insula Boracay de numai 10 kilometri pătrați a fost închisă publicului mai bine de șase luni pentru că ajunsese să găzduiască și 40000 de turiști în anumite perioade, iar turismul masiv, deși a produs venituri de un miliard de dolari pe an, a transformat paradisul din Asia de Sud-Vest într-o „fosă septică”, după spusele autorităților.

Timp de șase luni insula a fost salubrizată, au fost verificate cu strictețe hotelurile și restaurantele, astfel încât aproximativ 400 de unități au fost închise pe motiv că funcționau în mod ilegal, plajele au fost curățate și reamenajate, astfel că acum malul mării are o lățime de circa 30 de metri.

De asemenea, pe insulă au fost interzise o serie de activități precum: sporturile nautice, cu excepția înotului, fumatul și consumul de alcool pe plaje, dar și depășirea unui număr de 19200 de turiști găzduiți în același timp. Cei care doresc să ajungă pe aceste meleaguri trebuie să țină cont că atât zborurile, cât și ferryboat-urile către această destinație au fost reduse semnificativ ca număr.

În urma reabilitării insulei se dorește limitarea pagubelor produse de turismul masiv, care produce probleme la nivel global, nu doar în regiunea Filipinelor. Mai multe state s-au văzut nevoite să ia măsuri drastice pentru a limita efectele negative ale supraexploatării resurselor prin turism. Printre acestea se numără Grecia, Italia și Thailanda.

Boracay, ca și restul globului, merită respect, atenție și grijă atât din partea locuitorilor, turiștilor cât și din partea autorităților, deoarece degradarea planetei se întâmplă deja într-un ritm accelerat și este de preferat să salvăm cât mai curând natura ce ne înconjoară.

Dacă ți-a plăcut articolul, urmărește-mă și pe Facebook:  Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.