Un nou început

Moș Crăciun va aduce în sacul lui plin de surprize familiei noastre un nou început, o casă nouă, pregătită să se plieze pe dorințele și necesitățile noastre de familie tânără cu un copil mic în dotare.

Cum una dintre pasiunile mele este gătitul, amenajarea și utilarea bucătăriei intră în responsabilitatea mea. În primă fază mi-am trasat ținta, și anume o bucătărie bine mobilată și utilată, astfel încât să mă simt un veritabil chef când pășesc în încăpere, dar în același timp îmi doresc să fie primitoare, călduroasă și să mă facă să simt că e acasă.

Cu obiectivele bine stabilite, am început prospectarea pieței de profil, dar cum timpul este limitat, iar programul meu depinde de cel al fetiței, am apucat să ajung doar în vreo două magazine, de unde lipseau însă elementele pe care mi le doresc. Așa că am început căutările online, iar rezultatele nu au întârziat să apară, am găsit elemente de mobilier pentru bucătăria visurilor mele și nu numai! Am găsit tot ce ține de ustensile de bucătărie, vase pentru gătit sau veselă.

Până aici au fost toate bune și frumoase, dar abia acum începe partea complicată, acum este momentul când trebuie să iau decizii și să aleg între alb și negru, o bucătărie clasică sau una modernă, veselă de porțelan cu motive florale sau cu motive geometrice, oale de inox sau ceramică.

Pentru o femeie oricare din aceste alegeri este una complicată, deoarece analizând cu atenție toate detaliile, realizezi că orice vei decide, vei avea oricum ceva de regretat. Fie că oala de inox e puțin mai mare, dar e mai rezistentă cea ceramică, fie că erau mai frumoase floricelele de pe setul de veselă de porțelan, dar parcă sunt mai elegante farfuriile cu forme geometrice.

După nopți nedormite, zeci de planuri, idei puse pe hârtie și imaginație folosită la capacitate maximă, am decis aspectul final al bucătăriei. Am hotărât împreună cu soțul că avem nevoie de o mașină de spălat vase, o plită cu inducție, un cuptor electric, un robot de bucătărie de ultimă generație și multe ustensile de bucătărie, astfel încât să mă pot desfășura în voie sau cum îmi place mie să spun, să îmi perfecționez abilitățile de chef-bucătar.

În aproximativ două-trei săptămâni vom intra în posesia tuturor articolelor de mobilier, a aparaturii electrocasnice și a elementelor de decor, iar pentru noi ca familie începe o nouă provocare, aceea de a asambla piesele puzzle-ului într-o manieră care să conducă la materializarea ideilor noastre despre bucătăria viselor.

Odată îndeplinite dorințele noastre de a ne muta în casă nouă, ne rămâne doar să testăm intens alegerile făcute și să punem la cale o petrecere de casă nouă. Și care ar fi cea mai bună ocazie? Pentru mine, și sper că și pentru prietenii noștri apropiați, ocazia perfectă este Ajunul Crăciunului, care se apropie cu o viteză incredibilă.

În sfârșit, am reușit să realizez o bucătărie perfectă, unde să gătesc cu și mai mult drag și spor pentru familia mea. Acum pot doar să îmi imaginez cum vor fi întâmpinați prietenii noștri dragi cu aromă de vin fiert, cozonac cu nucă și ciocolată aburind, sau plăcintă cu mere și scorțișoară.

Așa-i că vi se face și vouă poftă?

Acest articol este scris pentru proba numărul trei a concursului SuperBlog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.