Amsterdam în doi

Când devii părinte, tot universul tău se învârte în jurul copilului. Vacanța nu mai e vacanță, pur și simplu ai grijă de copil în deplasare, dar totuși te bucuri că îți este servită masa la restaurant sau că există personal de curățenie și ți se mai reduc din atribuțiile de mamă.

După mai mult de doi ani de concedii pentru care am ales destinații cât mai prietenoase cu cea mică, am decis să las copilul cu una dintre mătuși și să îmi duc celălalt copil, a se citi soțul, într-un city break în Amsterdam.

Cum se apropie aniversarea soțului, am început căutări intense de oferte city break, deoarece îmi doresc să împușc doi iepuri dintr-un foc, mai exact să îi dăruiesc un city break Christian Tour, astfel scap ușor cu alegerea cadoului și avem parte de prima vacanță romantică din viața de părinți.

Partea cea mai grea a fost alegerea unei locații numai bune pentru a petrece câteva zile în doi, fără să ne deranjeze nimeni și nimic, dar totodată să avem parte de servicii premium și o priveliște de pus în ramă, că vorba aceea, nu pleci în vacanță romantică în fiecare zi, mai ales când ești părinte. De ce a fost greu sa aleg? Pentru că există o multitudine de hoteluri Christian Tour minunate, însă eu, din defect profesional, că doar sunt mamă, eram atrasă de hoteluri dedicate familiilor. Într-un final am optat pentru Ammonite Hotel Amsterdam.

Acum că am ales destinația și am achiziționat vacanța, urmează partea distractivă, mai exact itinerariul pentru minunatul cadou romantic destinat soțului. Un lucru este cert, nu îmi propun un program încărcat cu prea multe activități, căci vreau să dormim până târziu (îmi lipsește o noapte de somn liniștit cap-coadă, că doar se trezește să mănânce la câteva ore copilul) și mai vreau să ne relaxăm, nicidecum să stăm pe la cozi sau să fim constrânși de orele de funcționare a obiectivelor turistice.

În cele trei zile pe care le vom petrece la Amsterdam, îmi doresc să bifez măcar o parte din activitățile pe care le-am notat pe „To do list”.  Îmi doresc mult să ne ajute și condițiile meteorologice, deoarece conform prognozei am avea șanse bune de ploaie, însă temperaturi comparabile cu cele de acasă, undeva la 18°C.

Amsterdam este un minunat oraș mic, dar cosmopolit, situat sub nivelul mării, astfel încât este brăzdat de o rețea vastă de canale, 165 la număr, peste care trec 1285 de poduri. Primul lucru pe care mi-l propun și este musai să îl bifăm este o plimbare romantică cu gondola. Într-o oră de croazieră pe canalele înconjurate de case-vapor bifăm vizita unei bune părți din oraș, ne încântăm privirea cu peisaje desprinse din tablourile lui Van Gogh, și de ce nu, chiar să savurăm un pahar de șampanie.

Canal în Amsterdam

După cum spuneam, ne-am propus relaxare, așa că o oprire obligatorie trebuie să facem la o cafenea, unde să savurez liniștită un macchiato, eventual să admir priveliștea de vis, poate să citesc și câteva rânduri dintr-o carte bună.

Nu trebuie sa îl neglijez nici pe soț, așa că în program intră și o vizită la fosta fabrică de bere Heineken, unde vom putea descoperi istoria celui mai titrat brand de bere din istorie și totodată să facem și o „mică” degustare.

Cum soțul este sportiv din fire, vom profita de ocazie și vom închiria două biciclete, să putem acoperi cât mai multe străzi și străduțe din Amsterdam. Chiar nu am vrea să ratăm ceva interesant, mai ales o plimbare cu bicicleta în orașul unde sunt mai multe biciclete decât locuitori. Dar toate acestea se vor întâmpla după ce o să mă și învețe arta mersului pe bicicletă partenerul meu de viață, căci am ajuns la 27 de ani fără să am habar cum funcționează acest vehicul mai mult decât ecologic.

Cum este octombrie, va fi destul de greu sa îmi îndeplinesc dorința de a admira „Țara lalelelor” în toată splendoarea ei, dar asta nu înseamnă că vom rata Piața de flori, de unde nu am voie să plec fără suveniruri pentru cei de acasă.

Sătuc olandez cu mori de vânt și lalele în floare

Întrucât trebuie să ne potolim pofta de cultură, am trecut pe listă Muzeul Național și Muzeul Van Gogh. Pentru ambele muzee am achiziționat deja bilete online, doar-doar mai câștigăm puțin timp, pe care să îl petrecem descoperind împreună o cultură cu totul nouă.

Muzeul Național (Rijksmuseum)

Din punctul meu de vedere, Amsterdam este cel mai romantic oraș din Europa. Îmi doresc nespus să țină cu noi condițiile meteo, să putem face cât mai multe plimbări în aer liber și să ne întoarcem cu amintiri frumoase din Țara Lalelelor. Cât despre zbor și cazare, nu îmi fac probleme, se ocupă Christian Tour de tot.

Acest articol este scris pentru proba numărul doi a concursului SuperBlog.

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.