Recenzie Baby’s very first Slide and See Zoo

 

„Baby’s very first Slide and See Zoo” este o carte frumoasă, colorată, interactivă și extrem de atractivă pentru copii. Nouă ne este utilă în plimbările mai lungi cu mașina, ajutând-o pe cea mică să aibă o ocupație chiar și când petrecem câteva ore pe drum.

 

Categoria de vârstă indicată de editură este 0+, eu aș zice că merge undeva de la trei-patru luni de viață, când poate atrage atenția celor mici cu ușurință datorită imaginilor pline de viață, ca pe măsură ce cresc să descopere și elementele tactile, dar și pe cele mobile, toate acestea ducând la o mai rapidă și mai ușoară dezvoltare a ariilor senzo-motorie si cognitivă.

 

Fiecare pagină a cărții are la bază o adevărată poveste izvorâtă din imaginația autoarei, care însă prin conceptul cărții, ca de asemenea al întregii colecții, lasă un bun spațiu de interpretare pe care îl putem umple cu ajutorul imaginației noastre, indiferent că suntem părinți sau copii. Pentru noi fiecare pagina are istoria ei, de fiecare dată descoperim un detaliu nou care aduce un plus de frumusețe tabloului de ansamblu.

 

Având la baza cartea „Baby’s very first Slide and See Zoo” de la Usborne, am conceput următoarele activități împreună cu fetița mea de un an și cinci luni:
 • Recunoaștem animale, fructe, plante, obiecte;
 • Numărăm elementele deja identificate și recunoscute;
 • Învățăm ce sunete scot animalele;
 • Învățăm cu ce se hrănesc animalele;
 • Învățăm unde trăiesc animalele;
 • Învățăm componența unei familii(mama, tata, copil/pui);
 • Recunoaștem părți anatomice(nas, urechi, ochi, gură);
 • Recunoaștem activități(dat în leagăn, dormit, mâncat);
 • Învățăm culori;
 • Recunoaștem emoții;
 • Învățăm jocuri noi, spre exemplu „Cucu-Bau”;
 • Învățăm despre permanenta obiectelor, ființelor, adică îi demonstrez că ele există și după ce dispar din raza vizuală, vezi pagina cu broasca țestoasă.

Toate cele enumerate mai sus sunt activități interactive, care pun în mișcare imaginația unui copil, ajută la formarea limbajului, la înțelegerea lumii înconjurătoare, la dezvoltarea capacității de înțelegere, dezvoltarea receptivității, dezvoltarea motricității.

În momentul de față, la vârsta de un an și cinci luni fetița mea își păstrează atenția pentru aproximativ 10-15 minute, apoi se plictisește și abandonează activitatea, așadar încerc să desfășurăm activități de învățare în limita a 10 minute, cât să fie atentă și prezentă în activitate.

Multe persoane îmi spun că este mică pentru cărți și că oricum nu înțelege nimic din ele. Țin să îi contrazic și să vă spun că e prietenă cu cărțile încă de la șase luni, când am descoperit Usborne, iar acum se bucură când primim coletul de la Georgiana, reprezentantul nostru Usborne, de la Cărțile lui Bibo – Independent Usborne Organiser.

Mai jos vă las câteva capturi din interiorul cărții „Baby’s very first Slide and See Zoo”, care sigur vă vor convinge de utilitatea acesteia în viața unui copil, indiferent de vârstă, căci și eu sunt un mare fan al acestor minuni.

 

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.