Destinație de weekend. Dâmboviciora.

Spontaneitate ziceam săptămâna trecută? Ei bine, așa să fie!

Sâmbătă, ora 13:00. Miss S. doarme, iar noi întoarcem harta pe toate părțile, doar-doar găsim o destinație de weekend unde nu am mai fost. Sau măcar una unde nu am mai fost recent. Așa că peste câteva ore facem bagajul și pornim la drum cu destinația Târgoviște, cât să luăm cina acolo, pe la vreun restaurant prin centrul orașului, ca mai apoi destinația finală sa fie Dâmbovicioara sau vreo altă localitate apropiată.

Ajungem la Târgoviște, mâncăm bine, prețul și servirea sunt bune la Tower’s Pub, chiar lângă Turnul Chindiei și plecăm de acolo cu gândul că vom reveni curând pentru un „city break” în care să vizităm Curtea Domnească, Centrul vechi și Grădina zoologică. De aici plecăm spre Dâmbovicioara, cu destinația Pensiunea Green House.

Pe seară ajungem la pensiune, o sunăm pe doamna ce se ocupă de administrarea locației și chiar dacă este trecut de oră 20, dânsa este promptă, amabilă și ne spune că putem să și mâncăm dacă dorim. Pensiunea este curată, frumoasă, cu o priveliște spectaculoasă, pe care am văzut-o doar dimineață. Confortul pe care l-am găsit aici ne-a făcut să ne simțim ca acasă, însă ca peste tot există și aspecte mai puțin plăcute, cum ar fi restaurantul pensiunii. Servirea a lăsat de dorit, jumătate din ce am cerut nu era disponibil sau nu pregăteau atât de devreme, deși nu am cerut sarmale la 7:00, iar ca să fie siguri că nu mai apelăm la serviciile restaurantului prea curând, pe nota de plată am avut și două cafele pe care nu le-am primit. Concluzia? Sigur nu mai mâncăm vreodată acolo.

Vedere Pensiunea Green House, Dâmbovicioara

Vedere Pensiunea Green House, Dâmbovicioara

De la Pensiunea Green House plecăm într-o excursie cu mașina, a cărei hartă o găsiți la finalul articolului.

Prima oprire a fost stabilită la Cheile Dâmbovicioarei, situate în Parcul Național Piatra Craiului, unde ne-am oprit, am admirat peisajul spectaculos, am făcut poze, ne-am plimbat și am respirat aer curat. Copiii au fost foarte încântați, mai că ar fi testat și apa râului, chiar dacă în aer erau doar 18 grade Celsius. Pe scurt, merită să ajungeți acolo, aveți ce vedea.

Tot acolo găsiți și peștera Dâmbovicioarei, pe care noi am vizitat-o acum ceva vreme, mai exact acum 7 ani, așa că de data aceasta am omis-o, întrucât nu eram siguri că este pe placul copiilor.

Cheile Dâmbovicioarei

Cheile Dâmbovicioarei

Parcul Național Piatra Craiului

De aici am plecat pe ruta Ciocanu-Șirnea-Moieciu de Jos. Peisajele sunt spectaculoase, însă noi ne-am mulțumit să le admirăm doar din mașină, că doar era ora de somn. Imediat ce s-au trezit copiii, am făcut un popas de cafea, destindere și puțină joacă la Pensiunea Andrei din Moieciu de Jos, unde ne-a plăcut, am fost încântați de întâmpinarea pe care ne-a făcut-o gazda, chiar dacă am poposit doar pentru o oră. Pensiunea este mare, cu mult spațiu verde, loc de joacă pentru copii, foișor numai bun de savurat o cafea cu lapte cât copiii se joacă și chiar șezlonguri pentru un frumos bronz de munte, când vremea o permite. Pe lista de viitor se află cu siguranță acest loc, unde vom reveni cu drag.

Pensunea Andrei, Moieciu de Jos

Pensiunea Andrei, Moieciu de Jos

Am plecat mai departe pe traseul Măgura-Râșnov, cu oprire de masă și cumpărături la Râșnov. În plan erau și DinoPark și cetatea de la Râșnov, însă am fost strâmtorați de timp și de programul copiilor, așa că le-am lăsat pe data viitoare.

Măgura, județul Brașov

Pentru noi a fost o bună ocazie să ne deconectam de stresul cotidian, iar pentru copii a fost un cadou binevenit, aer curat, multă iarbă pe care să zburde, animale domestice de văzut de aproape și somn odihnitor datorat schimbării de peisaj. Mai jos vă las și traseul pe care l-am parcurs într-o singura zi, cu doi copii de un an. Pentru noi a fost o reușită, ce merită reexperimentată cu prima ocazie ivită.

Harta traseului parcurs

Voi pe unde plimbați copiii toamna aceasta?

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.