Și-am zburat spre soare

În ziua în care Miss S. a împlinit nouă luni a avut parte de primul zbor din viața ei. Și a mea, că datorită ei mi-am invins teama de avion.

 

În plină iarnă, ne-am decis să plecăm la soare. În Tenerife, mai exact, să facem o cură de vitamina D.  Așa că am rezervat din timp bilete, cazare și ne-am pregătit de plecare.

 

Ca orice concediu cu un copil mic, a necesitat multe pregătiri și mult mai multe bagaje. Noroc că biletul de avion acoperă un bagaj suplimentar pentru copil, bagaj ce îl ai garantat în avion și nu la cală.
Noi am zburat cu WizzAir, iar pentru copil am plătit o taxă mai mică decât prețul biletului. În această taxă permit să duci gratuit un cărucior, pe care îl poți duce până la ușa aeronavei, acolo ei îl etichetează și îl trimit la cală, și un bagaj de mână, care nu se supune regulilor standard, adică acceptă și lichide în cantități mai mari de 100ml și gustări pentru cel mic.

 

Sfatul meu este ca în bagajul bebelușului să puneți neapărat următoarele: câte un scutec pentru fiecare oră de zbor, șervețele umede, cremă pentru iritația de scutec, haine de schimb atât pentru mămică, cât și pentru copil, cănița cu apă pentru copiii peste șase luni, termos cu apă caldă și biberoane pentru cei hrăniți cu formulă de lapte, formulă de lapte praf, gustări (fructe, biscuiți sau brioșe homemade) pentru cei ce au început diversificarea, jucării și o păturică pentru somn.

 

Alt lucru extrem de important este ca la decolare și la aterizare să îi dăm copilului să bea sau să mânănce ceva, întrucât el nu știe cum să își desfunde urechile. În cazul copiilor alăptați e foarte simplu, îl pui la sân și gata. 🙂 Trebuie să ținem cont de acest aspect deoarece diferențele de presiune pot duce la dureri de urechi, iar în loc de relaxare împreună cu copilul, riscăm să ajungem la medic .
Zborul a fost lin, condițiile bune, chiar dacă am zburat cu o companie low-cost, personalul a fost amabil și atent la cerințele noastre. Miss S. a fost tare încântată până a venit ora de somn, căci atunci s-a cam supărat, dar am convins-o să doarmă aproximativ 40 de minute. De fapt aceasta a fost partea cea mai complicată a concediului, cele cinci ore de zbor, în care copilul a avut spațiul limitat.
Pentru voi cum a fost primul zbor cu copilul? Aveți ceva tipsuri de împărtășit?

 

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.