Alexandropoulis sau unde sa faci plaja in Grecia continentala

O noua aventura

La final de august, la final de vară, calendaristic vorbind, am decis să luăm o mică pauză și să evadăm puțin pe litoralul grecesc. După cum v-am mai spus și altă dată, de fiecare data când ajungem pe pământuri elene ne simțim că acasă, așa că nu ezităm să mergem în Grecia ori de câte ori avem ocazia.

De această dată am ales o locație liniștită din partea continentală a Greciei. Din experiența proprie vă pot spune că partea continentală a Greciei nu este la fel de spectaculoasă ca cea insulară. Asta nu înseamnă că nu ne-a plăcut, pur și simplu având termen de comparație, aleg clar insulele Greciei.

Destinatie: Alexandropoulis

Locația aleasă a fost Alexandropoulis, un oraș litoral situat la aproximativ 530 km distanță de București. Acesta este un oras cosmopolit, incarcat de istorie, situat la doar 40 km distanta de granita cu Turcia. Simbolul orasului este farul, situat pe faleza orasului. Acesta a fost inagurat pe 1 iunie 1880, este construit integral din piatra rotunda si este vizibil de la 37 km in conditii meteorologice normale.

Ca orice alta locatie din Grecia, Alexandropoulis este renumit nu doar pentru istoria sa, cat pentru cei 25 km de coasta presarati cu plaje pe toate gusturile, dintre care unele cotate cu Blue Flag.

Dikella Beach

Din punctul meu de vedere, plajele nu sunt atat de spectaculoase precum in partea insulara a Greciei, insa nu le putem nega frumusetea, curatenia, valurile spumoase si apa cristalina. Fiica mea a fost foarte incantata de apa, nisip si chiar de pietrele care straluceau sub lumina soarelui de august, dupa cum se vede si in poza de mai jos.

In acest mini-sejur am fost cazati la Ramada Plaza Thraki, un hotel de cinci stele, conform reglementarilor din Republica Elena, insa de aproximativ patru stele dupa clasificarea din Romania. Gasiti mai jos cateva poze de la hotel.

Ramada Plaza Thraki

Piscina, Ramada Plaza Thraki

Hotelul este curat, mobilat cu gust, este vizibil un hotel de clasa superioara, mancarea servita este proaspata si gustoasa, chiar daca nu atat de spectaculoasa pe cat te-ai astepta de la un hotel Ramada.

Ca dezavantaje precizez:

-izolarea fonica lasa de dorit, turistii din camerele alaturate se auzeau foarte clar din camera noastra, lucru deranjant pentru ca in camera stateam doar pentru programul de somn al copilului, de asemenea, noaptea se auzeau foarte bine sistemele de climatizare ale hotelului, care produceau un sunet deranjant;

-chiar daca hotelul are plaja proprie, aceasta nu este chiar cea mai ingrijita, asa cum ai astepta la acest nivel; de faptul ca e o plaja majoritar cu pietre nu e vina lor, insa este de asemenea un dezavantaj;

-capitolul mobilier pentru copii este un alt aspect neplacut; existau cateva scaune de masa pentru cei mici, de tipul Antilop, din Ikea, dar murdare si deteriorate, lucru care mi-a lasat o impresie urata despre cat pretuiesc ei curatenia.

Plaja, vedere de la piscina, Ramada Plaza Thraki

Concluzia mea

Alexandropoulis a fost o experienta frumoasa, ne-am simtit bine pe pamant grecesc, localnicii au fost ca peste tot in Grecia, ospitalieri, primitori si zambitori.

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.