Cum să obții pașaportul celui mic în cinci pași

pasaport copii

 

Te pregătești de vacanță și trebuie să obții cât mai repede pașaport pentru copil/copii? Află din acest articol care sunt cei cinci pași pe care trebuie să îi parcurgi pentru a rezolva situația în cel mai scurt timp posibil.

Pasul 1

Faci o programare online pentru depunerea documentelor  necesare emiterii pașaportului pe https://epasapoarte.ro/. Eu am găsit loc liber pentru a doua zi, la ora la care am avut nevoie.

Pasul 2

Pregătești documentele necesare emiterii pașaportului pentru copilul minor. Acestea sunt:
– certificatul de naştere al copilului, în original;
– documente de identitate ale parinţilor sau al unuia dintre parinţi, al reprezentantului legal sau, după caz, al persoanei împuternicite, aflate în termen de valabilitate, în original;
– dovada achitării taxei de paşaport;
– paşaportul anterior al copilului, dacă este cazul.

Pasul 3

Plătești taxa pentru eliberarea pașaportului, cu următoarele valori, în funcție de caz:
– 258 lei – pentru copiii peste 12 ani;
– 234 lei – pentru copiii sub 12 ani;
– pentru pasaportul simplu temporar: 96 lei, indiferent de varsta.
Modalităţi de plată:
– on-line, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului;
– de la oricare bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului;
– prin mandat poştal (la orice Oficiu Poştal);
– în numerar sau după caz prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului, la casieriile Instituţiilor Prefectului şi la casieriile unităţilor CEC Bank.

Noi am plătit la ghișeul special amenajat în sediul din Park Lake Mall, a durat fix 2 minute toata interacțiunea cu doamnele de acolo.

Pasul 4

Mergi la ghișeul alocat conform programării conform confirmarii primite pe mail.
Am stat cam 5 minute pentru completarea cererii și pentru poză. Domnișoara de acolo a fost amabilă, a interacționat cu fetița și chiar a făcut-o să zâmbească.

Pasul 5

După 10 zile lucrătoare mergi pentru ridicarea pașaportului cu certificatul de naștere al copilului, actul tau de identitate si bonul pe care îl primești la înregistrarea cererii de pașaport.

Gata, ai reușit!

Aceasta este experienta noastră cu Direcția de pașapoarte din Park Lake Mall, București. Voi ati intalnit obstacole? Se respectă peste tot această procedură?

Mai multe informatii gasiti aici: http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Comments

 1. Alex Popa

  Foarte util de știut. Nu m-am confruntat cu asta, dar presupun că există părinți care se află în situația de a necesita un pașaport pentru și nu știu procedurile. Pare destul de simplu.
  Frumos și util.
  Felicitări pentru articol, Gabriela!
  Foarte bun de știut!

  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.