Destinație de weekend. Polovragi.

Ultima noastră aventură s-a desfășurat la munte, la aer curat și răcoare. Ne-am propus să ajungem pe Transalpina cu Miss S., să luăm o gură de aer curat, de munte. Decizia a fost simplă, ne-am hotărât repede să petrecem un weekend în deplasare.

Am ales o locație liniștită, mai exact comuna Polovragi, pentru că dacă am fi optat pentru o stațiune celebră, chiar și în zona aceasta( vezi Rânca, Novac și altele), am fi ajuns tot în agitație și aglomerație. Aici în schimb, am avut parte de liniște, aer curat, multă iarbă verde și mult spațiu de explorat pentru Miss S.

Cazarea am ales-o astfel incât să fie cât mai prietenoasă cu copiii și am ajuns la Pensiunea Maria, unde gazda este extraordinară, pensiunea oferă curățenie și condiții de nota zece, bucătărie complet utilată, care este un real ajutor când ai și un copil cu tine(Bine, noi am avut doi copii ).

Întâmplarea a făcut ca în aceste zile domnișoara mea să capete curajul necesar și să facă primii pași. Reacția mea când insista să o las singură? „Pe bune? Vrei să mergi singurică?” Apoi mi-am revenit, am realizat că puiul de om crește și în fiecare zi acumulează experiențe noi.

Un eveniment remarcabil a fost și faptul că mândra mea a mâncat zmeură bio, naturală, de la mama ei sau cum vreți să îi spuneți, chiar la pensiune. Și cel mai frumos a fost că a priceput repede cum se culege și a început să se servească singură. S-a lăsat cu pete pe hăinuțe, ce-i drept. Dar a meritat.

Dacă tot am ajuns aici, am decis să vedem și peștera Polovragi și Cheile Oltețului. Ambele au fost spectaculoase, însa Miss S. era interesată doar să meargă pe jos și să exploreze fiecare pietricică.

Plimbarea pe Transalpina a meritat din plin, a fost senin, călduț și destul de liber. Chiar dacă domnișoara a dormit mare parte din drum, tot s-a bucurat de plimbare, căci ne-am oprit la o stână unde doar a gustat din produsele naturale(caș, smântână, mămăligă), în schimb s-a bucurat de compania unui cățel și a unui miel, care i-au devenit imediat parteneri de joacă.

Mă pot declara mulțumită de realizările acestui weekend, dar și de alegerea destinației, deoarece toți avem uneori nevoie de câte o deconectare de la agitația orașului. Iar weekendul petrecut la Polovragi a fost o oază de liniște binemeritată atât de noi adulții, cât și de copii, care trebuie să cunoască și să iubească natura de mici. 🌳🍃

Apus de soare, Polovragi

Polovragi

Pensiunea Maria, Polovragi

Priveliste de pe terasa Pensiunii Maria, Polovragi

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.