Cele mai frumoase plaje din Lefkada

Plajele Greciei sunt perfecte din orice unghi le-ai privi. Aici natura a fost extrem de darnică cu omul si a pictat, căci sincer par puse cu mâna minunile aceastea.

Cele din Lefkada sunt unele din cele mai speciale plaje pe care am călcat. Dupa cum ati observat pana acum, sunt o mare iubitoare a taramurilor grecești, Si cu fiecare ocazie pe care o am, imi doresc sa vad locuri noi și să cunosc cat mai multe lucruri despre Grecia.

Plaja Egremini

Egremini este o plajă spectaculoasă, superbă, cu cea mai albastră apă pe care am văzut-o în Grecia, străjuită de un perete de stâncă.

Plaja este vastă, suficient de lungă cât sa nu se aglomereze niciodată, cu pietriș alb, strălucitor, care evidențiază de minune albastrul apei.

Până în 2015 accesul pe plajă se făcea prin coborârea a aproximativ 250 de trepte, acum însă, în urma unui cutremur care a schimbat total aspectul plajei, se poate ajunge pe Egremini doar pe apă. Plaja nu este deloc amenajată.

Plaja Kathisma 

Plaja Kathisma este situată în vestul insulei, este cea mai amenajată plajă pe care am găsit-o în Lefkada. Sunt terase, sezlonguri contracost sau gratuite în urma consumației, parcări gratuite sau cu plată. Apa este de un albastru ireal, caldă chiar și dimineața, iar plaja e formată din pietriș bine rotunjit de valurile Mării Ionice. Mi-a plăcut aici, dar nu la fel de mult ca pe alte plaje.

Sursa foto: Pinterest

Porto Katsiki 

Aceasta este cea mai faimoasă plajă a insulei, o fâșie de pietriș fin străjuită de un perete de stâncă ce pare că iese din mare. Aici am ajuns doar cu vasul de croazieră, dar nu am zăbovit prea mult. Peisajul este unul de poveste, așa cum sunt obișnuiți iubitorii de vacanțe pe tărâmuri grecești.

Sursa foto: Pinterest

Plaja Pefkoulia

Plaja Pefkoulia este situată în nordul insulei, si este prima plajă din Lefkada pe care am văzut-o. Nu am avut ocazia să testăm apa, însă spectacolul culorilor a rămas bine imprimat pe retină.

Plaja Mikros Gialos

Plaja de aici am descoperit-o întâmplător. Am ajuns in zona sa vedem satul Poros, Si dupa ceva timp în care am străbătut satul la pas, ne-am decis să coborâm spre țărm, să vedem ce se ascunde in spatele dealurilor.

Astfel am găsit plaja din Mikros Gialos, un mic sat pescaresc. Plaja este mică, intima, curată, putin amenajată, cu același pietriș finisat atât de prezent pe plajele din Lefkada si cu aceeași mare spectaculoasă , desprinsă din tablourile marilor pictori.

Plaja Agios Nikitas 

Plaja din Agios Nikitas nu este amenajată cu sezlonguri, însă combinația de nisip cu pietriș, apa limpede precum cristalul si stancile ce strajuiesc țărmul, ii dau un farmec aparte, o fac sa aiba acel „tare as mai veni o data”.

Drumul spre plajă e presărat cu taverne tradiționale grecești, majoritatea afaceri de familie, unde găsești toate mancarurile cu specific grecesc, mai ieftine ca in alte părți, Si cu un gust pe care nu îl poți uita.

Plaja Afteli

Plaja Afteli este preferata mea dintre toate plajele pe care le-am văzut în Lefkada. Este o plajă intimă, mică, frumos amenajată, iar culorile si claritatea apei te fac să crezi că ai ajuns în rai. Abia când am ajuns aici am înțeles de ce Lefkada este supranumită Caraibele Greciei.

Plaja este tot cu pietriș, curată, iar apa este destul de mică în apropierea malului. La câțiva metri de malul apei este si un restaurant cu mâncare foarte bună. Proprietarii restaurantului se ocupă și de administrarea plajei, iar sezlongurile sunt contracost.

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.