Vine iarna, bine-mi pare

Acum că a sosit iarna, noi, mămicile purtărețe, împreună cu copiii purtați, trebuie să ne înnoim garderoba cu cele necesare pentru o purtare confortabilă si călduroasă. 

Avantajele unei protecții de iarnă sunt multe din punctul meu de vedere. Protecția este impermeabilă la exterior, din polar la interior , protejează de vânt și de ploaie și cel mai important, sunt proiectate pentru confortul copilului și al părintelui purtător. De asemenea, majoritatea protecțiilor se potrivesc cu orice sistem de purtare, și sunt confecționate din material multistrat folosit și pentru hainele alpiniștior. 

Varianta cu copil îmbrăcat cu haină groasă și apoi pus în SSC /cârpe nu mi se pare confortabilă nici pentru mamă, nici pentru copil. În concluzie, am ales să achiziționez o protecție de iarnă de la Poartă-mă. Cred că v-ați prins ca sunt îndrăgostită iremediabil de lucrurile minunate pe care aceste fete le fac. A, și am uitat sa va spun, am prins-o la super ofertă de Black Friday, că la Poartă-mă au fost reduceri pe bune. Asta vă spune o mămică ce a stat cu ochii pe site zilnic. 

În funcție de vremea de afară, eu folosesc sau nu protecție pentru sistemul de purtare.

Dacă temperatura este de până la 10℃ și nu plouă sau nu bate vântul, o îmbrac pe Miss S. cu următoarele: body cu mânecă lungă, dres (mare atenție, să fie mai lunguț dresul astfel încât să nu pună presiune pe tălpi), șosete, botoşei de lână, overall de babywearing sau pantaloni confortabili plus hanorac mai grosuț si căciuliță.

Dacă bate vântul, plouă sau scade temperatura sub 10℃ apelăm la protecția specială pentru sistemul de purtare. În această situație am îmbrăcat după cum urmează copilul: body cu mânecă lungă, dres si șosete, o bluză cu mânecă lungă nici prea groasă, nici prea subțire, pantaloni subțiri, cât să stea confortabil in SSC, botoşei si căciuliță.

Când va mai scădea temperatura, probabil sub 0℃ vom apela la hăinuțe de lână, întrucât lâna este un bun izolator, păstrează foarte bine căldura și nu se supraîncălzeşte.

Momentan nu știu cum voi proceda când va crește Miss S. şi va vrea mereu sus-jos, dar am timp sa găsesc o soluție până iarna viitoare.

Voi cum purtați copiii pe vreme rece, in special toddlerii?

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.