Cum ne-am îndrăgostit de babywearing

Am citit despre purtatul bebelușilor încă din timpul sarcinii și eram dornică să îmi port fetița imediat după naștere.

Cum eram o mămică tânără, la început de drum, fără experiență în ale parentingului, darămite în ale babywearingului, am ales sa cer și părerea unui medic. Doar că nu m-am oprit la unul… Ci la trei 😅 Doar așa, să fiu sigură că nu fac nimic ce ar dăuna copilului. Prin urmare, am aflat că dacă port sănătos copilul, într-un sistem ergonomic de purtare, și nu exagerez cu purtarea pe perioade îndelungate, tot va fi în regulă. Prin purtare sănătoasă se înțelege o poziție ergonomică, picioarele bebelușului trebuie să formeze un „M”, spatele un „C”, puntea sistemului de purtare să ajungă de la un genunchi la celălalt, iar panoul să fie dintr-un material moale, care se mulează pe spatele bebelușului, NU buretat.

După ce m-am documentat temeinic, m-am făcut curaj sa o port pe Miss S. la trei săptămâni, într-un Wrap-Tai Mic de la Poarta-mă. Sistemul este super practic, ușor de utilizat, versatil, poate fi utilizat de la o lună de viață sau de la 3,5 kg,iar pentru noi a fost cu mult praf de somn în cele două  luni de purtare.

Între timp, copilul a crescut și am ales sa încerc și alt sistem, pe care l-am închiriat din biblioteca de babywearing din oraș, și anume am încercat un Marsupi Plus. Ne-a plăcut și de el, avea și mai mult praf de somn așa ca ne-am cumpărat unul. Marsupi ne-a fost de folos fix până la patru luni, deoarece domnișoara mea este lunguță și ne-a rămas puntea mică, adică nu mai ajungea de la un genunchi la celălalt.

Cât am putut, am evitat „cârpele”, dar într-un final mi-am făcut curaj și am învățat sa folosesc un sling cu inele pe care l-am primit cadou. După ce am reușit să îl montez corect, a început sa îmi placă atât de tare de el, că am abandonat complet căruciorul. Slingul cu inele poate fi purtat de la naștere și 3,5 kg până pe 12-15 kg sau cât duce spatele purtătorului. Ce îmi place cel mai mult este ca poate fi montat cu ușurință pe șold, ceea ce reprezintă un real avantaj pentru mămicile cu bebeluși curioși.

Pe la patru luni mi s-a pus pata sa încercăm și SSC. Zis și făcut, am probat Manduca și nu prea ne-a plăcut, mi s-a părut rigidă, puțin confortabilă și fără praf de somn. A doua încercare a fost minunata Luna Evo de la Poarta-mă.  ❤️  Dragoste la prima vedere și prima purtare… așa tare ce ne place și mie și lui Miss S. că nu plecăm nicăieri fără ea. Luna Evo merge fără probleme de la trei luni sau 63 cm.

Noi ne purtăm zilnic de la trei săptămâni și pot spune ca este una dintre deciziile cele mai bune pe care le-am luat pentru copilul meu.

Aceasta este experiența noastră cu babywearingul până acum și pot spune ca iubim produsele Poarta-mă.Curând voi reveni cu un articol despre purtarea pe vreme rece, bineînțeles după ce vom testa pe vânt, ploaie, ninsoare și frig, protecția de iarnă.

Voi ce experiențe aveți legat de purtatul bebelușilor?


Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.