Prima vacanță în trei

Prima vacanță în trei am organizat-o când Miss S. avea patru luni. A fost o adevărată provocare deoarece era ceva nou pentru toți trei, și cu atât mai mult, era prima dată când mândra mea dormea în alt pat decât al ei.

Vacanța a fost programată pentru începutul lunii septembrie, la mare, în Bulgaria, la Nisipurile de Aur din motive lesne de înțeles. Hotelul ales a oferit cazare în sistem all inclusive/demipensiune, camere foarte curate, mediul a fost unul baby friendly din punctul meu de vedere.

Am început pregătirile cu o lista lungă de bagaje, listă pe care o voi detalia în cele ce urmează, în speranța că vă va fi de folos. Am luat scutece (multe scutece, cam 8 bucăți pe zi și m-am întors cu destule acasă ), șervețele umede, cremă pentru iritația de scutec, gel de duș, prosop de baie, o păturică, două scutece de bumbac, haine cam doua rânduri pe zi, și mai groase și mai subțiri, pălărie de soare, două sisteme de purtare( slingul cu inele și mult iubita Luna Evo, ambele de la Poarta-mă ) și multe jucării. Am mai pus în bagaj sterilizatorul, biberoanele, peria de curățat biberoane, detergent special pentru biberoane. La sfatul medicului pediatru, am pus în bagaj și un sirop pe bază de paracetamol, supozitoare cu paracetamol și cu glicerină, ser fiziologic, comprese sterile, pompița de curățat nasul, termometrul. Mini-farmacia nu am folosit-o.

Vacanța a durat 6 zile, vremea a fost foarte bună, iar noi am ieșit la plimbare fie dimineața, fie după ora 16, astfel încât să nu expunem bebelușul la radiații dăunătoare, dar și pentru că Miss S. avea nevoie de multă odihnă, mai multă decât acasă chiar, deoarece ne-am nimerit în plină erupție dentară, regresia somnului și o nouă achiziție. Prin urmare, nu voia să stea cu nimeni altcineva, adică nici cu soțul, deci adio soare, adio bronz.

Totuși, a fost o vacanță frumoasă, liniștită, care decurs lin.

Acum ne pregătim de un week-end prelungit la munte, sperăm să fie mai bine pentru cea mică, având în vedere că nu mai avem niciunul din evenimentele de mai sus, diferența vine acum din faptul ca are 7 luni și vom pleca la drum cu mâncarea pregătită de acasă pentru ea. La 7 luni avem două mese, micul dejun format din fructe proaspete, transformate în piure/cremă și prânzul, format din legume gătite la abur însoțite de proteină.

Acum ne pregătim intens de noua provocare, cu atât mai mult cu cât vremea nu mai este atât de prietenoasă ca în septembrie.Voi reveni curând cu impresiile din prima vacanță la munte, cu recomandări despre oraș și despre cazare.

Voi când ați plecat prima dată în vacanță cu cel/cea mică? Cum a fost această nouă experiență?

Urmărește-mă și pe Facebook: Jurnal de mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.